Introducere in IoT

Introducerea IoT

Pe baza internetului, Internetul obiectelor (IoT) extinde și extinde comunicarea la conexiunea dintre lucruri și lucruri, și lucruri și oameni. În modul Internetul obiectelor, toate obiectele sunt conectate la rețea, dacă sunt declanșate reguli, se efectuează anumite acțiuni și comunicații.

Internetul obiectelor este o extensie a internetului. Internetul conectează participanții prin computere, telefoane mobile și alte dispozitive. Cu toate acestea, Internetul obiectelor conectează dispozitivele utilizând senzori, cipuri și module wireless, formând o metodă de schimb de informații nouă.

Cele trei elemente ale IoT

Formarea și gestionarea internetului obiectelor se bazează pe următoarele elemente:

 • Capacitate de rețea a dispozitivului: prin diferite protocoale de rețea și standarde de comunicații, dispozitivul poate fi conectat la aplicația de control și poate efectua operațiuni inteligente.

 • Cloud: oferă servicii de date precum monitorizare, stocare și analiză și garantează securitatea datelor companiei dvs.

 • Aplicație de control: primește informații despre date și instrucțiuni de control de pe dispozitive și din cloud. Aplicația de control este de obicei o aplicație, un cloud inteligent și alte dispozitive (cum ar fi Google Home, Amazon Echo și nu numai).

Arhitectura DCM cu trei straturi

Arhitectura sistemului IoT poate fi împărțită în trei straturi logice de DCM de jos în sus.

 • Stratul de percepție (dispozitiv): aparține primului strat al arhitecturii DCM și este responsabil pentru percepția cuprinzătoare. Folosește identificarea prin frecvență radio (RFID), cod QR, senzori și alte tehnologii de detectare, captare și măsurare pentru a colecta și a obține informații pe dispozitive oricând și oriunde.

 • Stratul de rețea (Conectare): este responsabil pentru o conectivitate fiabilă. Conectează obiecte la rețeaua informațională și se bazează pe rețele și protocoale de comunicații pentru a realiza o interacțiune și partajare de informații credibile.

 • - Stratul de aplicație (Gestionare): este responsabil pentru procesarea inteligentă, analiza, prelucrarea datelor și informațiilor masive, precum și realizarea deciziilor și controlului inteligent.Introduction of IoT

Prezentare generală a industriei

 • Numărul de conexiuni crește brusc

 • În 2018, numărul conexiunilor IoT în China crește constant și enorm. Cunoscuta companie de cercetare a pieței Counterpoint a emis un raport care arată că numărul conexiunilor la Internetul obiectelor a trei operatori majori din China a reprezentat mai mult de 60% din IoT-ul celular global la jumătatea anului 2018, iar această cotă este de așteptat să să fie reținut până în 2025.Introduction of IoT

  IDC (International Data Corporation) estimează că Internetul obiectelor poate genera o valoare de 1,46 trilioane de dolari SUA la nivel global până în 2020.

  Introduction of IoT

 • Dezvoltarea acerbă și provocatoare a tehnologiei 5G

  Tehnologia 5G a fost unul dintre cele mai fierbinți subiecte din 2019. În aceiași ani, MIIT (Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației) din China a emis o licență comercială temporară 5G, marcând primul an de 5G.

  Conform activității organizației 3GPP, standardele actuale 5G se concentrează pe scenariul de bandă largă mobilă îmbunătățită (eMBB). Din 2019 până în 2020, prima utilizare comercială a 5G se concentrează, de asemenea, pe acest scenariu. Cu toate acestea, eMBB este frecvent utilizat pe internetul mobil și se concentrează pe comunicarea de la om la om, cu suport limitat pentru aplicațiile IoT. Standardizarea comunicării ultra-fiabile cu latență scăzută (URLLC) și a tipului masiv de comunicare tip mașină (mMTC) nu sunt încă finalizate, iar progresul comercial este mai lent. Cu toate acestea, tehnologiile din aceste două scenarii sunt suportul de bază pentru aplicațiile 5G din domeniul IoT.

 • Combinație de cloud, edge și end stimulând integrarea AI și IoT

  Computarea în cloud, gestionarea dispozitivelor și calculul de margine alcătuiesc un sistem coordonat care este implementat și alocat dinamic în funcție de cazurile utilizatorilor, constrângerile de resurse și performanța afacerii în timp real pentru a forma soluții IoT fiabile și cu costuri reduse. Roluri diferite, cum ar fi furnizorii de cloud computing, furnizorii de IT, operatorii și producătorii, înțeleg diferit conceptul de calcul de margine, locațiile nodurilor de margine și capacitățile de calcul de margine, dar consensul că soluțiile IoT sunt colaborate de cloud, edge și dispozitivul a fost accesat.

  Introduction of IoT

  Având în vedere evoluția din ultimii ani, AI a fost integrată la mai multe niveluri ale Internetului obiectelor, iar capacitatea arhitecturii AI de pe dispozitiv, AI de pe margine și AI de pe cloud sunt disponibile. Unele companii chineze cunoscute, precum Hikvision, Megvii Technology și Horizon Robotics, au lansat platforme și produse legate de IoT, în speranța de a realiza o creștere mai mare a afacerilor prin AI + IoT.