Iluminatul intelligent – avantaje, implementare, corpuri inteligente de iluminat.

Un sistem de iluminat inteligent este primul pas către automatizarea locuinței și transformarea ei într-o casă futuristă.

Dacă alegi să schimbi modul de iluminare al locuinței tale și vrei să optezi pentru un sistem de iluminat inteligent, ai parte de foarte multe avantaje. Beneficiile iluminatului inteligent sunt numeroase, fie că vorbim despre o clădire de birouri sau o casă. Realizarea unui astfel de sistem inteligent este foarte simplă, cu rezultate imediate.

Ai un confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrică dar și o grijă mai mare pentru mediul înconjurător. În acest articol vrem să detailem ce presupune mai exact iluminatul inteligent și care sunt marile avantaje ale implementării unui astfel de sistem într-o locuință.

Un sistem de iluminat inteligent este primul pas către automatizarea locuinței și transformarea ei într-o casă futuristă. Fie că locuiești într-o garsonieră, într-un apartament spațios sau într-o casă la curte, sistemul inteligent de iluminare, împreună cu toate celelalte tehnologii de automatizare smart îți oferă o mulțime de beneficii cu un impact major în toate aspectele vieții tale, oriunde ai fi.

Poți controla toate luminile din casa ta prin comenzi vocale, fără să mai fii nevoit să te ridici din fotoliu ca să apeși întrerupătorul. Dacă ai uitat lumina aprinsă în bucătărie atunci când ai plecat în vacanță, o poți stinge de pe smartphone-ul tău, printr-o simplă apăsare de buton. Așa cum am menționat mai sus, poți reduce consumul de energie electrică programând luminile să se stingă automat atunci când ieși din încăpere. Iar partea cea mai bună este că acesta este doar începutul unui nou mod de viață, mod pe care în trecut îl vedeam doar în filmele science-fiction.

Iluminatul inteligent îți oferă un control intuitiv asupra luminilor din locuință, sporindu-ți astfel confortul și siguranța, ajutându-te în același timp să faci economii. Mai mult decât atât, iluminatul inteligent înseamnă mai puține fire în casa ta, aplicații inteligente ce pot centraliza întregul control al luminilor din casă, pe tabletă sau smartphone. Dacă vrei să știi mai multe despre automatizarea sistemelor de iluminat, continuă să citești acest articol și te vei familiariza cu tot ceea ce înseamnă case inteligente și sisteme de iluminat inteligent.

Așa cum spuneam și mai sus, avantajele instalării unui sistem de iluminat inteligent în locuință sunt multiple. Principalul motiv pentru care este indicat să apelezi la iluminatul inteligent este reprezentat de consumul mult mai redus de energie electrică, generat atât de becurile ecologice, cât și de închiderea inteligentă a luminilor, atunci când nu există prezență într-un anumit spațiu.
Mai mult decât atât, iluminatul inteligent poate oferi și mai multă siguranță, mai ales în timpul vacanțelor sau a altor perioade lungi de timp în care lipsești de acasă. Poți foarte bine să programezi un anumit interval zilnic de aprindere al becurilor, pentru a sugera ideea că în locuința ta este întotdeauna cineva. Astfel, hoții pot fi dezarmați de luminile smart ale casei tale. Iată cum poți avea astfel un loc mult mai sigur, până la întoarcerea ta din concediu.

 

Automatizarea locuinței

Automatizarea locuinței se referă la integrarea sistemelor (de iluminat, securitate, de încălzire, audio, video etc.) și aparatelor electrocasnice într-o singură interfață centrală. Acestea comunică între ele, iar tu le poți controla fie prin comenzi vocale (prin Siri, Alexa, Cortana), fie prin apăsarea unui buton.

Există deja o mulțime de de aplicații ce îți permit să controlezi și să monitorizezi dispozitivele și sistemele din locuința ta direct de pe smartphone, tabletă, laptop sau desktop, însă este foarte important să optezi pentru cea care ți se pare cea mai intuitivă și fiabilă. O vei folosi mai des decât îți vei imagina, un lucru normal de altfel.

Ce înseamnă becuri inteligente?

Ce înseamnă becuri inteligente?

Becurile LED fac parte din categoria corpurilor de iluminat inteligente și pot fi controlate de la distanță. De asemenea, tu poți stabili intensitatea de lumină pentru orice bec din sistemul de iluminat inteligent al casei tale, precum și culoarea luminii.
Sistemul de iluminat inteligent este componenta cea mai dinamică a unei case inteligente. A evoluat continuu în ultimii ani, odată cu transformarea becurilor LED în cea mai avantajoasă opțiune de iluminat casnic.
Este o veste îmbucurătoare, pentru că între iluminatul din locuința și sănătatea ta este o legătură strânsă. Calitatea luminii din casă îți poate afecta starea de spirit, productivitatea și confortul, așa că inovațiile precum LED-urile cu intensitate și temperatură de culoare reglabilă sunt binevenite.

 

Ce face un sistem de iluminat inteligent:

Aprinde sau stinge lumina în locuință fără să mai fii nevoit să te ridici și să apeși pe întrerupător.
Modifică intensitatea luminii din casă, în funcție de lumina zilei.
Modifică temperatura de culoare a sursei de lumină, în așa fel încât să beneficiezi de lumină caldă, rece, sau neutră, în funcție de activitate.
Sincronizează mai multe surse de iluminat
Memorează programe și scenarii de iluminat, cum ar fi cel de “trezire”, în care lumina se aprinde treptat.

Iluminatul inteligent este o abordare modernă și extrem de eficientă în amenajarea unei locuințe. Ușurința cu care pot fi ajustate intensitatea, temperatura de culoare și culoarea luminii te poate ajuta să schimbi foarte simplu și ușor aspectul si atmosfera unei încăperi.

Un iluminat smart îți oferă un decor dinamic în casă și efecte vizuale inedite. În plus, te va ajuta să economisești sume considerabile la factura de energie electrică, pe de o parte pentru că becurile LED au un consum foarte mic de energie și o durată mare de viață, pe de altă parte pentru că tehnologia smart permite stingerea automată a luminii când ieși din încăpere sau de la distanță, daca o uiți aprinsă din greșeală.

În concluzie, putem spune cu certitudine, că sistemele de iluminat inteligente deschid o mulțime de posibiități atât în ce privește designul interior, confortul personla, cât și reducerea amprentei de carbon.

Descoperă produsele PULSAR!

Articole similare