Tendințe în iluminat în 2021

Atunci când termini cu renovarea casei tale, trebuie să iei în calcul atmosfera pe care vrei să o creezi și să alegi piesele potrivite pentru a crea această atmosferă.
Tehnologia LED este într-o continuă ascensiune iar becurile LED sunt la mare căutare pentru iluminatul interior.

Tehnologia LED este într-o continuă ascensiune iar becurile LED sunt la mare căutare pentru iluminatul interior.

Atunci când termini cu renovarea casei tale, trebuie să iei în calcul atmosfera pe care vrei să o creezi și să alegi piesele potrivite pentru a crea această atmosferă.
Pe lângă decor, corpurile și sistemele de iluminat joacă un rol foarte important în bunăstarea căminului tău.

 

Iluminează corect, în funcție de înălțimea camerei tale

Atunci când camerele sunt de mici dimensiuni este recomandat să instalezi un corp de iluminat de mici dimensiuni (o aplică cu becuri LED) pentru a economisi spațiu, dar și pentru a menține o atmosferă fresh. Dacă încăperea are o înălțime mare, puteți monta un candelabru cu becuri LED, care va atrage toate privirile celor care vă calcă pragul casei.

De asemenea trebuie să ții cont și de câte surse de lumină vrei să folosești în încăperea respectivă, deoarece principala sursă poate fi destul de obositoare, însă pentru dormitor poți apela și câteva lumini secundare, cum ar fi spoturile LED.

Trebuie să fii atent la tipul de lumină pe care îl emană becurile LED

Lumina LED este de mai multe tipuri. Poți alege becuri LED cu lumină rece, lumină albă naturală sau lumină albă caldă.
Lumina albă rece este întâlnită des în spațiile mai mici, pentru a crea impresia de cameră mai mare. Se poate utiliza și în băi. Acest tip de lumină creează un efect fresh, o atmosferă curată și luminată, care cu siguranță te va înviora.
Lumina caldă naturală este des întâlnită în camera de zi și în bucătărie. Este o lumină care imită foarte bine lumina emanată de soare și are beneficiul de a oferi bună dispoziție.
Lumina albă caldă naturală este cea mai cautată la momentul actual. Este indicat să o folosești în dormitor deoarece îți va îmbunătății calitatea somnului. De asemenea este și o lumină placută ochiului și o lumină care ajută la capacitatea de concentrare a creierului.

 

Folosește becuri LED – avantajele lor te vor convinge imediat!

Exceptând caracteristicile estetice, trebuie sa aducem în discuție și avantajele becurilor cu LED.

În primul rând, dacă renunțați la iluminatul clasic în favoarea iluminatului cu LED veți observa o micșorare a facturii la curentul electric. Becurile LED consumă cu până la 50% mai puțină energie decât becurile clasice.

Dacă ești fan al ecologiei și un iubitor al naturii știi că becurile LED nu transmit raze utraviolete și infraroșii, nu conțin gaze dăunătoare și sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător.

Tendințele majore au o influență majoră asupra culorilor, stilului interior și, prin urmare, și asupra corpurilor de iluminat.

Culori – Galben nisipiu, Gri piatră și tonuri de pământ

Culorile și tonurile de galben nisipiu și piatră sunt liniștitoare și se combină foarte bine într-un mod natural.

O altă paletă de culori în tendință în acest an cuprinde tonuri de pământ precum oranj, ocru sau verde, sprijinite de tonuri de lemn, aur și alamă. 

Materiale – rafinate dar în același timp simple

Corpurile de iluminat în culori neutre, forme simple și materiale precum lemnul, sticla, pielea și oțelul negru vor da naștere unor lumini atemporale care funcționează în aproape orice interior.

Forme elementare – cercul, dreptunghiul, pătratul

Noile corpuri de iluminat în 2021 vor avea forme simple și concentrare. Cercul se întâlnește în design cu dreptunghiul, sferele, cu alte cercuri, cu liniile drepte sau pătratele. Totul este natural, cilindrii din material textil vor întâlni lemnul natur, sau cu urme de patină.

Becurile LED – forme neobișnuite, forme și mărimi noi

Becurile LED – forme neobișnuite, forme și mărimi noi

Noile becuri sunt caracterizate de culori ieșite din comun, cum ar fi: cuprul, fumuriu, auriu, chihlimbar, care sunt cu adevăr niște puncte de atracție în interiorul casei tale, dar și în hoteluri, baruri, cafenele.

Mărimea becurilor devine una semnificantă. Becuri cu diametre de până la 25 cm, care atrag privirile tuturor și care vor constitui un corp de iluminat în sine. Becurile Big Size pot fi combinate cu pendule sau plafoniere simple, lipite de tavan, constituind astfel suportul discret și ideal pentru a pune în valoare aceste becuri.

Redecorează și iluminează inteligent!

Articole similare