Vor înlocui becurile LED becurile cu incandescență în viitorul apropiat?

Răspunsul la această întrebare este da, dacă viitorul apropiat înseamnă 15-20 de ani.

În prezent, consumatorii informați doresc produse LED care economisesc energie, îmbunătățesc sănătatea și nu sunt prea scumpe. Conform cercetărilor recente, luminile LED orientate către sănătate îmbunătățesc starea generală și cresc productivitatea. Dacă comparăm luminile LED cu cele incandescente, produsele LED sunt mult mai bune decât soluțiile tradiționale de iluminat.

Luminile incandescente sunt cunoscute pentru perturbarea ciclului circadian care duce la dificultăți de somn și alte probleme precum viziunea, performanța etc. Aceste produse de iluminat sunt utilizate în școli, spitale, case, birouri și locuri publice, care produc un impact drastic asupra sănătății noastre. Prin urmare, este necesară trecerea la luminile LED.

Becurile  cu LED au devenit celebre recent, deoarece au câștigat vizibilitate în ultimele două decenii. Au fost inventate de Nick Holonyak Jr. în 1962. În ciuda faptului că becurile LED au rămas neschimbate de-a lungul anilor, inovația s-a schimbat puțin. Se estimează că până în 2030, LED-urile vor reprezenta nu mai puțin de trei din patru oferte de iluminat!

Unul dintre numeroasele avantaje ale LED-urilor este că se adaptează oricărui mediu și pot fi utilizate atât în mediul de afaceri, cât și în mediul privat. În realitate, LED-urile sunt deosebit de rezonabile pentru iluminarea rezidențială și de proiectare - LED-urile îmbunătățite pot fi utilizate cu dimmere și ceasuri, dacă doriți să creați un showroom cu LED-uri interioare bune. 

Unul dintre cele mai mari beneficii este acela că nu consumă energie în exces și pot fi lăsate aprinse pe toată durata nopții, fără ca acest lucru să reflecte o creștere la factura dumneavoastră de energie electrică. 

LED-urile sunt mai sigure - atât pentru dumneavoastră cât și pentru mediul înconjurător

Oamenii s-au dovedit a fi îngrijorați de răul natural ireversibil pe care l-au provocat asupra mediului înconjurător, justificabil de altfel. Din fericire, LED-urile nu conțin urme de mercur și au impact mai mic asupra mediului în comparație cu  becurile incandescente sau becurile fluorescente compacte. 

Articole similare