A 3-a ediție Eaton@Talks s-a desfășurat la Timișoara

Desfășurate într-un cadru formal sub titulatura ”Eaton@Talks”, sesiunile își propun să prezinte participanților, informații despre ultimele tendințe și soluții din industria energetică.

Eaton@Talks la Timișoara.

A treia ediție a programului Eaton@Talks demarat de Elbi Electric & Lighting în parteneriat cu Eaton Romania, s-a desfășurat în data de 20 Iulie 2023 în municipiul Tmișoara la Zaza Resto Pub

AFDD și xWired, două dintre soluțiile prezentate de specialiștii de la Eaton.

Protecție sporită împotriva incendiilor cauzate de arcul electric cu AFDD+

Începând cu data de 15 Iulie 2023 Normativul I7/2011 a fost modificat astfel:

• 1.1. Prezentul normativ se aplică la proiectarea, executarea și exploatarea instalațiilor electrice aferente clădirilor : clădirilor civile , clădirilor industriale , clădirilor cu funcțiuni agroindustriale și agrozootehnice; instalațiilor fotovoltaice aferente clădirior; schimbare a destinației clădirii; etc.
 
• „4.1.4.1.11. În rețelele TN pot fi utilizate următoarele dispozitive de protecție pentru protecția la defect (protecție împotriva atingerii indirecte):

     — dispozitive de protecție împotriva defectelor cu arc electric (AFDD).

Prevederea este obligatorie ca măsură specială pentru protecția împotriva efectelor produse din cauza defectelor de arc electric pentru toate circuitele de curent alternativ al căror curent nominal nu depășește 32 A, conform precizărilor pct. 4.1.5.8, în următoarele situații :

  • spații amenajate pentru dormit din clădiri rezidențiale, unități de cazare (structuri de primire turistică, cămine, centre de îngrijire și asistență socială), creșe, grădinițe, învățământ primar;
  • spații din clădiri de sănătate cu persoane care nu se pot evacua singure;
  • spații care pun în pericol bunuri materiale de neînlocuit din muzee, monumente istorice categoria A și B, biblioteci, arhive;
  • construcții cu structura din lemn cu nivel de stabilitate III—V;
  • spații cu risc de incendiu din cauza naturii materialelor depozitate: unități de cazare, creșe, grădinițe, învățământ primar, muzee, monumente istorice categoria A și B, biblioteci, arhive

 4.2.2.12. Dispozitivul pentru detectarea defectului de arc electric (AFDD) trebuie amplasat la originea circuitului pe care îl protejează.”

Întreruptorul automat pentru defecte de arc electric a fost conceput în primul rând pentru utilizarea în locuințe private, dar este, de asemenea, potrivit pentru utilizare în spitale, centre de îngrijire de zi, azile de bătrâni, case de îngrijire medicală etc. Pe scurt, orice unitate cu mai mulți ocupanți - oameni care pot dormi în acel moment sau care pur și simplu nu sunt conștienți de pericol. Construcții din care este dificilă evacuarea unui număr mare de persoane într-o perioadă scurtă de timp, cum ar fi centrele comerciale, gările și aeroporturile. Un alt domeniu de aplicare pentru dispozitivele de detectare a defectelor de arc electric sunt clădirile care conțin obiecte valoroase sau inflamabile - cum ar fi un muzeu sau o bibliotecă. AFDD+ poate fi instalat în orice moment.

Aflați mai multe informații despre AFDD, aici.

xWired - cea mai nouă soluție pentru configurarea tablourilor electrice de distribuție.

xWired este cel mai nou configurator on-line pentru proiectarea tablourilor electrice de distribuție. Soluția este disponibilă gratuit pe website-ul Eaton și poate fi utilizată cu ușurință de către orcine datorită interfeței foarte intuitivă. 

Descoperiți aici soluția Eaton xWired

Articole similare