În anul 2019 Elbi Electric & Lighting a adăugat în portofoliul de lucrări două proiecte de anvergură

Modernizarea, extinderea și implementarea unui sistem de Telegestiune a iluminatului public în orașele Bicaz din județul Neamț și Recaș din județul Timiș

În anul 2019 Elbi Electric & Lighting a adăugat în portofoliul de lucrări două proiecte de anvergură: “Modernizarea, extinderea și implementarea unui sistem de Telegestiune a iluminatului public în Orașul Bicaz Jud. Neamț” și “Modernizarea și implementarea unui sistem de Telegestiune a iluminatului public în Orașul Recaș Jud. Timiș”, proiecte realizate cu ajutorul partenerilor locali, prin implementarea de tehnologie de ultimă generație.

Sistemul de telegestiune folosit este o platformă sigură și modernă de gestionare a iluminatului, cu rol important în controlul iluminatului public și optimizarea consumului de energie electrică, contribuind, astfel, la îmbunătățirea calității vieții în orașele în care se implementează. Criptarea datelor și autentificarea cu doi factori asigură securitatea la cele mai înalte standarde. Este un sistem deschis, care acceptă senzori, camere foto și alte dispozitive IoT (Internet of Things) ce permit integrarea  altor servicii inteligente. 

Aparatele de iluminat instalate sunt marca Philips și reprezintă vârful de gamă în materie de iluminat. Toate aparatele sunt conectate individual, prin rețeaua GSM, la platforma sistemului de telegestiune CityTouch. Implementarea sistemului alcătuit din aparatele de iluminat, eficiente datorită tehnologiei inovative de fabricație, și din softul de management prin telegestiune, prin care se realizează un control strict al aparatelor, duce la o creștere semnificativă a eficienței energetice, reducând costurile cu energia electrică cu mai mult de 50%.

1) Orașul Bicaz, județul Neamț, este primul oraș din Romania în care s-a implementat,  la nivelul întregii localități, un sistem de iluminat inteligent. În cadrul proiectului s-au înlocuit toate aparatele de iluminat vechi cu aparate iluminat LED Philips (1485 buc.), s-a extins rețeaua de iluminat cu 4.000 m și s-au instalat 116 de stâlpi metalici, astfel încât să se asigure iluminat public și în zonele în care acesta lipsea, și s-a implementat un sistem inteligent de telegestiune în care sunt conectate, punct cu punct, toate aparatele de iluminat.
Prin această modernizare s-a obținut o reducere a consumului de energie electrică cu 57%.
 
2) Orașul Recaș din județul Timis este primul oraș din Romania în care s-a iluminat suplimentar fiecare trecere de pietoni, crescând vizibilitatea și sporind siguranța în trafic.  La nivelul întregii localități, s-a modernizat sistemul de iluminat inteligent prin înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu 940 de aparate de iluminat LED Philips și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune în care sunt conectate, punct cu punct, toate aparatele de iluminat.

Prin această modernizare s-a reușit obținerea unei eficiențe energetice de 57% la nivelul întregii localități, această informație putând fi verificată în orice moment pe platforma sistemului de telegestiune. 

Articole similare